Hakkımda

Fotoğrafım
Kimine göre evin küçük kızı, kimine göre evin hanımı, kimine göre iş yerindeki sert kalite ve HSE yöneticisi, kiminin çılgın Zumba hocası, kimine göre çok uzun bir cadıyım, kiminin dert ortağı, sırdaşı, birine göre anneyim, birilerinin biricik teyzesi, kimilerinin kıskandığı kadınım, birilerinin huysuz geliniyim, birinin ise hayatının kadını, kimine göre ise sadece bir isim, sen söyle kimim ben?

Blog Arşivi

7 Mart 2013 Perşembe

Kadın Olmak


Ne güzel bir duygudur kadın olmak. Hayatın en güzel rengidir, elinin deydiği herşey bir başka görünür kadının. Enerji verir dokunduğu her şeyi güzelleştirir bir kadın. Girdiği ortamın havası kokusu bile değişir.

Kadına şiddetin her zaman gündemde olduğu bu dünyada aslında zordur ve hatta bazen suçtur kadın olmak… Geçmişten bugüne ne acılar yaşamıştır kadınlar, savaşlarda en çok acıyı kadınlar çekmemiş midir? Dinler hep kadınların önüne engeller koymamış mıdır? Kadınların, özgürlüklerinin nerde başlayıp nerede bittiğine hep başkaları karar vermemiş midir? Eminim bilinenler sadece buz dağının görünen kısmıdır. Kadınlar fedakardır, doğasında vardır bu özellik. Doğurgandır, Yaradanın mucizevi elidir bir nevi, canınından canlar doğurur. Dünyanın var oluşundan beri kadınların yaşadığı belkide en doğal ve katlanası acıdır doğurmak. Annedir, bunun için fedakardır. Kaç kadın çocuğu için kendinden vazgeçmiştir kim bilir. Aynı duygudur aslında kadını cesur, dayanıklı, çözüm odaklı ve güçlü yapan. Hiçbir kadın inandığı yolda pes etmez. Kadını kadın yapan en temel özelliğidir “Doğurganlık”. Ne kadar mucizevi bir özellik aslında, tarihte, dişiliğin, üremenin, hayatın sürmesinin dolayısı ile bereketin sembolü haline gelmiş tanrıçaların varlığı bundandır. Kadın bu özelliğinden dolayı anatomik olarak da güçlüdür, her doğum kadına yenilenme ve gençleşme fırsatı verir, acıya dayanıklılığı, uzun ömürlü olması da bu özelliğinin sonucudur. Anne olmak ise en güzel hediyesidir…

Her zaman kadını Yaradanın özenle yarattığını düşünmüşümdür. Çünkü kadın estetiktir, güzeldir, narindir… Hep birilerinin gözleri onun üzerindedir. Kadın her zaman istenendir. O seçer eşini. Kadın aslında Erkeklere verilmiş bu dünyada ki en güzel hediyedir. Kadının önce ruhunu beslemek gerekir, istisnasız her kadın sevgi arsızıdır, yedisinden yetmişine doyurulmaz bir beğenilme arzusu vardır. Erkeğe göre fiziksel açıdan güçsüzdür, belkide tek zayıf yönü budur bana göre. Erkeklere gücü, kadını korusun kollasın diye verilmiştir, ona şiddet uygulasın diye değil.

Kadınların iş hayatında, ev hayatında ya da sosyal hayatta herşeyi yapabildiklerini gördüm. Kariyer yapmadaki en büyük engellerden birisi tahmin edebileceğiniz gibi Erkekler, diğeri de kadını kadın yapan, tüm güçlü özelliklerinin temelini oluşturan anneliktir. Ama kadın gene ekstra efor göstererek istediğini elde eder. Hayatta hiçbir şey kolay değil, kadın olmak ise hiç kolay değil, modern hayatın yaşam şartları ne kadar zor olsa da, biz kadınlar çocukta yapıyoruz, kariyerde ve hatta her zaman fit ve bakımlı da oluyoruz. Önümüze engeller konsada birer birer aşmaya devam ediyoruz, keyifleJ, ve gün geçtikçe güçleniyoruz. Her alanda maddi özgürlüğüne kavuşmuş özgüveni yüksek güçlü kadınlara, yani annelere ihtiyacımız var. Neden derseniz önümüze engeller koyan erkekleri bizler yetiştirmiyor muyuz?

Kadına şiddetin olmadığı, güzel bir dünya için kadına yönelik pozitif ayrımcılığa destek vermeliyiz. Kad ınlar Gününüz Kutlu Olsun.

 02.03.2013
Yeşim Özdemir Aştı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder